Enkele reacties:

 

Door het actief en visueel werken met zo’n grootse, maar enorm gevoelige dieren bereikte ik enorm veel.
Tijdens de theoretisch gesprekken begreep ik wel waar ik de weg kwijt was of vast zat en dacht ik het wel te kunnen oplossen (wie kent die valkuil niet?)

Maar dan moest ik samen met de paarden net besproken problemen en oplossingen visualiseren d.m.v. een oefening. En daar stond dat paard plots stil… Tot zover de theorie.
En moest ik meer doen dan de theoretische oplossing gebruiken… de theorie omzetten en aanpassen, herkneden aan de situatie.

Het is eigenlijk verbluffend hoe geniaal die dieren zijn, ik begrijp nu goed waarom ze paarden nobel noemen…
Het zijn enorme spiegels en toonden me keer op keer waar ik vast zat, waar ik nog twijfelde…
Het is een enorm krachtig gevoel en belangrijk moment als ik de oefening toch tot een goed einde breng. Dat kippenvel-moment gebruik ik nadien, als ik in het dagelijkse leven tegen zo’n situatie aanloop. Door me terug dat moment voor de geest te halen weet ik de oplossing, theoretisch én praktisch. Ook dan helpen de paarden me vooruit. Dat beeld, samen met het machtige gevoel helpen me vooruit.

Hoe goed het gesprek ook is, hoeveel warmte en begrip je ook voelt van Natalie, de paarden beginnen te werken waar wij mensen moeten stoppen. Zonder (voor)oordelen en een immense liefde toonden ze me steeds opnieuw de weg en de oplossing. Weg van de modderige, verwarrende gedachten en gevoelens naar heldere, duidelijk en toepasbare oplossingen.

Ik zou zonder deze oefeningen niet zijn wie ik nu ben en staan waar ik nu sta.
Dank je Natalie, dank je Romke & Igor en de andere paarden van de kudde.

Durf jij het ook aan?

Leen Vanraes

 

  1. ….

Geboeid door paarden en hun kracht, nieuwsgierig naar wat ze mij kunnen bieden en leren, ben ik Natalie gaan opzoeken.

Algauw was het een intensief gesprek: wie wil je zijn, wat wil je bereiken? Wat houdt je tegen?
Op zoek naar overtuigingen die in je lijf vastgeroest zijn en je verhinderen je dromen te bereiken…. Controleren of je echt wel je doelen en voornemens wilt bereiken….
Een verstandelijk inzicht is niet voldoende, is veel te vrijblijvend J Daarvoor zoeken we de paarden op.….. Het paard dat ik uitkies staat symbool voor de Anne die ik wil zijn en die mee op pad gaat om de doelen te bereiken.
Het paard wil niet mee…tevergeefs uitproberen, ze wil niet mee….mijn leiderschap en wil zijn niet overtuigend, mijn weerstanden wel J!
Andere paarden komen mij tegemoet. Ontroerend mooi!
Tot ik volhoud, doorbijt en vastbesloten ben geen voet te wijken om mijn doel te bereiken…. “Anne” spartelt een paar minuten tegen, maar plots volgt ze vanzelf het hele pad dat ik volg.
Wat een bijzondere leerschool! Wat een inzichten die je totaal raken en omkeren. Sinds die dag vond ik weer de moed en de kracht om verder voor mijn droom te gaan : films maken!
Dank paarden! Dank Natalie!

Anne De Lange