OPGELET:
Ik begin zelf aan een nieuw avontuur… 🙂
Daarom zijn er alvast tot september 2023 GÉÉN opleidingen ingepland!

  • BRAIN GYM 101

Brain Gym is de basisopleiding van de Educatieve Kinesiologie.
Brain Gym legt de link tussen beweging, het brein en leervaardigheden.

Het is een bewegingsprogramma en ondersteunt door specifieke bewegingen of activiteiten de integratie van de kwaliteiten en vaardigheden die we nodig hebben om vlot te leren en te leven. De 26 activiteiten en de balansprocedures die je in deze opleiding leert, zijn ontworpen om de zenuwbanen van het brein via beweging te stimuleren. Je leert enerzijds wat er in je body-mind systeem gebeurt onder stress en je leert ook hoe lichaam en brein te integreren om zo snelle en vaak spectaculaire verbeteringen aan te brengen op vlak van:
– communicatie
– informatieverwerking (lezen, schrijven, luisteren)
– organisatie
– fysieke/mentale/emotionele stabiliteit
– geheugen
– concentratie
– begrijpen
Рfysieke co̦rdinatie
– creativiteit
– veerkracht/recuperatie
– flexibiliteit
– inzicht
– …

Belangrijk om te beseffen, is dat leren zich niet enkel beperkt tot het schoolse of het academische. Leren doe je idealiter je hele leven lang: als je nieuwe mensen leert kennen, bij een nieuwe taakomschrijving binnen je job of juist bij een carrièreswitch, in intieme relaties of juist je evenwicht hervinden na een relatiebreuk, omgaan met opgroeiende kinderen, de eeuwige werk/gezins balans, revalideren na een ongeval of operatie, enz, enz.

Brain Gym maakt het mogelijk om je volle potentieel in te schakelen met respect voor je unieke eigen ritme. Je voelt je dan vitaal en goed in je vel, je bent aandachtig, je bent nieuwsgierig, je ontwikkelt voeling voor kansen en mogelijkheden.

Brain Gym is een echte doe-cursus. Je kan er al onmiddellijk na deel 1 mee aan de slag.

Praktisch:
Brain Gym 101 bestaat uit 2 delen van elk 2 dagen:
– In deel 1 leer je de 26 activiteiten aan en hoe je ze kan toepassen in groep of individueel. Je leert over de 3 lichaamsdimensies: de lateraliteit (links/rechts), de centering (boven/onder) en de focus (voor/achter), hun relatie met het brein en dus met ons vermogen om te leren, te leven, te evolueren.
– In deel 2 leer je stapsgewijs en op maat iemand in balans te brengen. We verkennen de spiertest en je leert onderzoeken wat het body-mind systeem nu juist nodig heeft om geïntegreerd en in balans te functioneren op weg naar zijn doelen of verlangens.

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
deel 1 + deel 2 is 440€ exclusief btw.
(cursus + handboek + koffie, thee, versnaperingen + officieel Certificaat van Brain Gym International na afronding van deel 2)
Wil je maar 1 deel volgen, dan betaal je 250€ exclusief btw.
Je moet uiteraard een geldig bewijs kunnen voorleggen van deelname aan deel 1 bij een gecertificeerd instructeur om aan te kunnen sluiten bij deel 2.

Voor wie?
Iedereen die:
– zijn welzijn in eigen handen wil nemen,
– efficiënt wil leren omgaan met stress,
– graag met meer gemak nieuwe vaardigheden wil ontwikkelen
– toegang wil tot zijn volle potentieel
– meer veerkracht en flexibiliteit wil
– kinderen, volwassenen, senioren met leeruitdagingen (alle ‘dys-sen’, concentratie-/coördinatieproblemen, revalidatie,..) begeleidt
– en/of in het algemeen anderen in bovenstaande wil ondersteunen.

Wanneer?
Voorlopig staat de opleiding Brain Gym niet geprogrammeerd.

Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je graag inschrijven? Laat dan hier je gegevens achter.

  • Touch for Health

Touch for Health legt via de spiertest de link tussen de spieren, de meridianen en het mentaal/emotioneel/fysiek welzijn.

Met Touch for Health kunnen we enerzijds onderzoeken waar de knopen, weerstanden, stressfactoren zitten, wat op zichzelf al voor inzicht en begrip zorgt, anderzijds kunnen we onderzoeken wat ons systeem nodig heeft om haar balans weer te vinden en biedt het zo wezenlijke ondersteuning op weg naar onze doelen en verlangens.

Deze opleiding bestaat uit 4 delen van telkens 3 dagen.

– In TFH 1 leer je een aantal voorstesten om tot optimale communicatie met je lichaam te komen. Je leert voor elk van de 14 meridianen 1 bijhorende spier testen, dus 14 spieren in totaal. Via de balanseerprocedure ‘fix-as-you-go’ leer je onbalansen te herstellen via oa. reflexpunten en via Emotionele Stress Release

Na deze cursus kan je onmiddellijk aan de slag met wat je geleerd hebt. Je kan het toepassen op jezelf, familie, vrienden.

РIn TFH 2 leer je 14 extra spieren testen. Je leert de wetten van het meridianenwiel en van de 5 elementen. Je leert te balanseren via de balanseerprocedure van de ̩̩npuntscorrectie. En je leert een aantal bijkomende balanseertechnieken bvb. de acupressuurpunten.

– In TFH 3 leer je nog eens 14 spieren extra testen, zodat je alle 42 spieren van de TFH kent. Verder leer je oa. over de Chinese Pols, reactieve spieren, Pause Lock en paintapping bij chronische pijn.

– In TFH 4 herhalen we de volledige TFH 42-spierenbalans in liggende en staande positie. Er komen nog 3 nieuwe correctietechnieken bij, we verdiepen verder de houding en de voedingstest. Je leert de onderliggende theorie van de acupressuurpunten (versterken/verzwakken) en de 5 elementen worden aan de emoties gelinkt. Zo krijg je weer meer inzicht in je balansen!

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
300€ exclusief btw per module (cursus + koffie, thee, versnaperingen + officieel Certificaat van het International Kinesiology College).
25€ exclusief btw voor de syllabus per module.

Waneer?

Voorlopig staat de opleiding Touch fot Health niet geprogrammeerd.

Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je inschrijven, laat dan hier je gegevens achter met duidelijke vermelding voor welke module(s)!

  • Basisopleiding Kinesiologie

Velen hebben al wel eens kinesiologie oftewel een spiertest ondergaan bij een dokter, tandarts, osteopaat, homeopaat, acupuncturist,…

Wat velen echter niet weten, is dat kinesiologie of ‘spiertesten’ een heel eenvoudige techniek is die iedereen, van jong tot oud, zélf kan leren.
Het enige dat je nodig hebt, is je lijf en dat heb je altijd bij! 😉
Als je kan spiertesten kan je altijd en overal onderzoeken wat je ondersteunt, wat je ondermijnt en wat je nodig hebt om je balans te behouden of te (her)vinden op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

Het is een manier om iets te leren over jezelf. Om jezelf beter te leren kennen, waardoor je meer inzicht en doorzicht krijgt en bewuster nieuwe keuzes kan maken, kan bijsturen, kan richting geven.

Het geeft zoveel vrijheid en autonomie.

Deze basiscursus is bedoeld voor iedereen die de spiertest wil leren gebruiken in zijn leven van alledag of beroepsmatig als extra onderzoekstool binnen de eigen expertise.

Je leert de basis van het spiertesten en enkele eenvoudige balanseertechnieken.

Wat staat er op het programma?

– een beetje achtergrond over het ontstaan van de spiertest en de kinesiologie
– alles wat je moet weten om de spiertest op een verantwoorde manier te gebruiken
– jezelf testen
– anderen testen
– de biologie van stress
– basics over de 5 elementenleer
– basics over de 14 meridianen
– voeding en producten testen
– enkele eenvoudige technieken om je body-mind systeem opnieuw in balans te brengen
– vragen en afstemmen op eigen behoeften

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
110€ excl btw, water thee, koffie en versnaperingen inbegrepen.

Wanneer?
Voorlopig staat de Basisopleiding Kinesiologie niet geprogrammeerd.

Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je inschrijven, laat dan hier je gegevens achter.