Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een holistische methode, die de spieren gebruikt als een bio-feedback-mechanisme, om stress en onbalansen in het lichaam en geest op te sporen en weer in balans te brengen.

Kinesiologie is een prachtige methode om de gezondheid, veerkracht en het zelfherstellend vermogen van de mens te versterken door je anders te leren omgaan met stress en zo te werken aan relaties, werk-, leer-, en levenssituaties.
Kinesiologie beschouwt ons body-mind systeem als één geheel en combineert oosterse inzichten zoals de de energieleer uit de traditionele chinese geneeskunde, meridianen, accupressuur en vele andere met de westerse inzichten van psychologie, bewegingsleer, anatomie, spiertesten….

95% van alles wat we denken, voelen en doen wordt gestuurd door automatische processen waarvan we ons niet bewust zijn. Via de spiertest communiceert een kinesioloog met dat onderbewust, geautomatiseerd deel van je systeem om zo de onderliggende onbalans van je probleem te onderzoeken en in kaart te brengen.
Via diezelfde spiertest gaan we ook op zoek naar wat je systeem nodig heeft om opnieuw haar balans te vinden, om de energie opnieuw te doen stromen en om je doelen te bereiken.