Brain Gym 101 is de basisopleiding van de Educatieve Kinesiologie.

Brain Gym legt de link tussen beweging, het brein en leer- en leefvaardigheden.

Het is een bewegingsprogramma en ondersteunt door specifieke bewegingen of activiteiten de integratie van de kwaliteiten en vaardigheden die we nodig hebben om vlot te leren en te leven. De 26 activiteiten en de balansprocedures die je in deze opleiding leert, zijn ontworpen om de zenuwbanen van het brein via beweging te stimuleren. Je leert enerzijds wat er in je body-mind systeem gebeurt onder stress en je leert ook hoe lichaam en brein te integreren om zo snelle en vaak spectaculaire verbeteringen aan te brengen op vlak van:
– communicatie
– informatieverwerking (lezen, schrijven, luisteren)
– organisatie
– fysieke/mentale/emotionele stabiliteit
– geheugen
– concentratie
– begrijpen
– fysieke coördinatie
– creativiteit
– veerkracht/recuperatie
– flexibiliteit
– inzicht
– …

Belangrijk om te beseffen, is dat leren zich niet enkel beperkt tot het schoolse of het academische. Leren doe je idealiter je hele leven lang: als je nieuwe mensen leert kennen, bij een nieuwe taakomschrijving binnen je job of juist bij een carrièreswitch, in intieme relaties of juist je evenwicht hervinden na een relatiebreuk, omgaan met opgroeiende kinderen, de eeuwige werk/gezins balans, revalideren na een ongeval of operatie, enz, enz.

Brain Gym maakt het mogelijk om je volle potentieel in te schakelen met respect voor je unieke eigen ritme. Je voelt je dan vitaal en goed in je vel, je bent aandachtig, je bent nieuwsgierig, je ontwikkelt voeling voor kansen en mogelijkheden.

Brain Gym is een echte doe-cursus. Je kan er al onmiddellijk na deel 1 mee aan de slag.

Praktisch:
Brain Gym 101 bestaat uit 2 delen van elk 2 dagen:
– In deel 1 leer je de 26 activiteiten aan en hoe je ze kan toepassen in groep of individueel. Je leert over de 3 lichaamsdimensies: de lateraliteit (links/rechts), de centering (boven/onder) en de focus (voor/achter), hun relatie met het brein en dus met ons vermogen om te leren, te leven, te evolueren.
– In deel 2 leer je stapsgewijs en op maat iemand in balans te brengen. We verkennen de spiertest en je leert onderzoeken wat het body-mind systeem nu juist nodig heeft om geïntegreerd en in balans te functioneren op weg naar zijn doelen of verlangens.

Geen vooropleiding nodig.

Prijs?
deel 1 + deel 2 is 440€ exclusief btw.
(cursus + handboek + koffie, thee, versnaperingen + officieel Certificaat van Brain Gym International na afronding van deel 2)
Wil je maar 1 deel volgen, dan betaal je 250€ exclusief btw.
Je moet uiteraard een geldig bewijs kunnen voorleggen van deelname aan deel 1 bij een gecertificeerd instructeur om aan te kunnen sluiten bij deel 2.

Voor wie?
Iedereen die:
– zijn welzijn in eigen handen wil nemen,
– efficiënt wil leren omgaan met stress,
– graag met meer gemak nieuwe vaardigheden wil ontwikkelen
– toegang wil tot zijn volle potentieel
– meer veerkracht en flexibiliteit wil
– kinderen, volwassenen, senioren met leeruitdagingen (alle ‘dys-sen’, concentratie-/coördinatieproblemen, revalidatie,..) begeleidt
– en/of in het algemeen anderen in bovenstaande wil ondersteunen.

Wanneer?
Voorlopig staat de opleiding Brain Gym niet geprogrammeerd.

Waar?
Omgeving van Stekene, definitieve locatie wordt meegedeeld bij inschrijving.

Meenemen?
Fles water, gemakkelijke kledij, lunch

Wil je je graag inschrijven? Laat dan hier je gegevens achter.